Den Bosch ,
28
september
2019
|
13:00
Europe/Amsterdam

150 lege stoelen voor verkeersslachtoffers in Brabant

Zaterdag 28 september stonden we stil bij het belang van verkeersveiligheid in onze provincie. 150 lege stoelen stonden op het Pieter Vreedeplein in Tilburg. 

DownloadenLink

Een lege stoel voor elk verkeersslachtoffer binnen onze provincie in het afgelopen jaar.

Met ‘De lege stoel’ vragen de Brabantse verkeersveiligheidspartners aandacht voor veilig verkeer.

Onveiligheid zichtbaar

Helaas was er in 2018 sprake van een stijging van het aantal verkeersdoden; Brabant betreurde er zelfs 52 meer dan het jaar ervoor. ‘De lege stoel’ maakt de onveiligheid van het verkeer zichtbaar voor voorbijgangers. Op de labels aan de stoelen staat basale informatie over het ongeval: leeftijd, geslacht en toedracht.

Gedurende de middag gaan leden van het Team Verkeersveiligheid van de Provincie Noord-Brabant in gesprek met voorbijgangers.

Brabant gaat voor NUL verkeersdoden

In de provincie Noord-Brabant werken gemeenten, provincie, politie, Rijkswaterstaat, en ook scholen gezamenlijk aan de verkeersveiligheid. onder het motto: Brabant gaat voor NUL verkeersdoden. De campagne stimuleert Brabanders alert te zijn in het verkeer. Dat is hard nodig, want in 90% van de gevallen komt een ongeluk door menselijk gedrag; niet opletten, rijden met alcohol of bijvoorbeeld door rood rijden.