Middelburg,
02
april
2019
|
15:30
Europe/Amsterdam

6,2 miljoen Europese subsidie voor Zeeland

In het Europese Interreg 2 Zeeën programma zijn dertien projecten goedgekeurd. Bij acht daarvan zijn Zeeuwse organisaties betrokken als partner. In totaal halen deze Zeeuwse organisaties in deze openstelling bijna 6,2 miljoen euro naar Zeeland.

De betrokken partijen investeren zelf ook ruim 4,3 miljoen in de projecten. De totale investering in Zeeland komt daarmee op 10,5 miljoen Euro. De meeste projecten hebben een looptijd van zo’n 3,5 jaar.

2 Zeeën

Het Interreg 2 Zeeën Programma bevordert samenwerking tussen de kustregio’s van Nederland, België, Noord-Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Gezien de Brexit blijft de toekomst van het Programma en de samenwerking met het VK binnen de structuurfondsen voor de volgende programmaperiode onzeker. De projecten die zijn goedgekeurd hebben garantie tot het eind van de programma periode (sept 2022).

Zeeuwse organisaties die in deze call subsidie ontvangen zijn een mix van overheden, onderwijs, en bedrijven. Hieronder staat een overzicht van de projecten met Zeeuwse participanten die subsidie hebben ontvangen: