Den Haag,
25
maart
2019
|
09:36
Europe/Amsterdam

Alle talenten zijn welkom: Arjen Mesu

download
Alle talenten zijn welkom, AFL. 5 Arjen Mesu
Samenvatting

Iedereen heeft talenten en wie kan werken moet daar de kans voor krijgen. De provincies geloven sterk in die gedachte en leveren ieder hun bijdrage aan de afspraak met het kabinet om werkgelegenheid te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. In een serie korte filmpjes portretteren we zes mensen achter die banenafspraak met het Rijk. In deze vijfde aflevering: Arjen Mesu, kantinemedewerker bij Provincie Zeeland.

Arjen Mesu (20) werkt voor de provincie. De nijvere jongeman uit Nieuw- en Sint Joosland werkt in het bedrijfsrestaurant en is daar een graag geziene medewerker. Een harde werker, dienstbaar, hoffelijk en niet onbelangrijk... je kunt met hem lachen.

Arjen heeft een arbeidsbeperking, al merk je daar zo op het eerste gezicht niks van. Door zuurstofgebrek bij zijn geboorte vindt hij het soms moeilijk om opdrachten te onthouden. Daar heeft hij simpele oplossingen voor gevonden. Met kattebelletjes en alarmklokjes redt Arjen zich prima. Hij krijgt hulp van Renate Hendrikse, zijn leidinggevende en van andere Zeeuwse collega's die niet geloven in beperkingen, maar in mogelijkheden.

Arjen begon op projectbasis maar heeft inmiddels een vaste aanstelling verdiend. Het gaat goed op zijn werk, zijn zelfvertrouwen zit in de lift en hij spaart om op zichzelf te gaan wonen.

Provincies geloven in de 'inclusieve arbeidsorganisatie' en maken hun "banenafspraak" waar. In 2018 waren er bij de provincies ruim 270 extra banen gerealiseerd voor mensen met een arbeidsbeperking, aanzienlijk meer dan de afgesproken 170 banen.