25
april
2019
|
11:31
Europe/Amsterdam

Alle talenten zijn welkom: Bram Schultinge

download
Alle talenten zijn welkom (AFL 6) Bram Schultinge
Samenvatting

Iedereen heeft talenten en wie kan werken moet daar de kans voor krijgen. De provincies geloven sterk in die gedachte en leveren ieder hun bijdrage aan de ‘banenafspraak' met het kabinet om werkgelegenheid te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. In een serie korte filmpjes portretteren we zes mensen achter de banenafspraak bij de provincies. In deze zesde aflevering: Bram Schultinge, subsidiebehandelaar bij Provincie Drenthe.

Bram Schultinge (36) werkt inmiddels alweer vier jaar voor de Provincie Drenthe. Hij is subsidiebehandelaar. Dat hij blind is, doet volgens zijn collega's niets af aan de hoge kwaliteit van zijn werk. Bram heeft technologische hulpmiddelen (een spraakcomputer en een geavanceerd braille-bord), een lieve hulphond (Storm) en onwijs behulpzame collega's. Zoals zijn vriend Luuk met wie Bram elke werkdag kan meerijden. In de auto draaien ze Black Metal, een gezamenlijke liefde. Bram verzocht de filmpjesmakers dan ook dringend om gitaarmuziek onder zijn filmpje te zetten.

Collega Roy is een "Harrie" zoals dat heet. Roy volgde een speciale cursus om collega's met een arbeidsbeperking te assisteren. Roy: 'Al is dat in de praktijk nergens voor nodig, want Bram is enorm zelfredzaam.' Wel superhandig: Roy vertelt Bram wat er op de foto's en tekeningen staat die vaak bij subsidieaanvragen zitten. Oh, en Bram heeft al een bakkie gedaan met Jetta Klijnsma, de Commissaris van de Koning, die hij zeer dankbaar is. 'Dankzij haar Participatiewet kon ik hier aan de slag en dat heeft me een gelukkiger mens gemaakt. Toen zij hier vanuit Den Haag naar toe kwam, was er wel een cirkel rond.'

Provincies geloven in een inclusieve arbeidsorganisatie en maken hun banenafspraak waar. Begin 2019 staat de teller op ruim 275 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking bij de provincies. En de komende jaren komen daar nog eens ruim honderd bij.