04
maart
2019
|
14:50
Europe/Amsterdam

Alle talenten zijn welkom: Charlotte Stessel

download
Charlotte Stessel
Samenvatting

Iedereen heeft talenten en wie kan werken moet daar de kans voor krijgen. De provincies geloven sterk in die gedachte en leveren ieder hun bijdrage aan de afspraak met het kabinet om werkgelegenheid te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. In een serie korte filmpjes portretteren we zes mensen achter die banenafspraak met het Rijk. In deze vierde aflevering: Charlotte Stessel, arbeidsjurist bij Provincie Utrecht.

Charlotte Stessel (30) werkt voor de provincie Utrecht. En dat doet ze goed. Als arbeidsjurist maakt ze indruk met haar dossierkennis, doortastendheid en humor. Dat ze in een rolstoel zit (ze leidt aan spinale musculaire atrofie), doet volgens haar collega's 'volstrekt niet ter zake'

De arbeidsjuriste woont in het hart van Utrecht, met haar vriend Robin die kok is. Op donderdag gaat ze met de collega's steevast een biertje drinken. Ook doet ze volop mee aan Het Nieuwe Werken. Charlotte heeft geen eigen werkplek. 'Want je hoeft mij niet anders te behandelen dan anderen', zegt ze. 'Ik heb door mijn ziekte heel weinig kracht in mijn spieren, maar met een paar kleine aanpassingen en een beetje hulp kan ik prima mijn werk doen.' Haar collega's helpen Charlotte graag met het openen van deuren en met haar jas.

Provincies geloven in de 'inclusieve arbeidsorganisatie' en maken hun "banenafspraak" waar. Medio 2018 waren er bij de provincies al 235 extra banen gerealiseerd voor mensen met een arbeidshandicap, aanzienlijk meer dan de afgesproken 170 banen.