download
Alle talenten zijn welkom. Afl. 2_ Frouke van Winsum (Provincie Noord-Holland)
Haarlem,
05
februari
2019
|
13:37
Europe/Amsterdam

Alle talenten zijn welkom: Frouke van Winsum

Samenvatting

Iedereen heeft talenten en wie kan werken moet daar de kans voor krijgen. De provincies geloven sterk in die gedachte en leveren ieder hun bijdrage aan de afspraak met het kabinet om werkgelegenheid te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. In een serie korte filmpjes portretteren we zes mensen achter die banenafspraak met het Rijk. In deze tweede aflevering: Frouke van Winsum, interbestuurlijk toezichthouder bij Provincie Noord-Holland.

Doof zijn en werken in een omgeving waar iedereen kan horen. Voor Frouke van Winsum is het dagelijkse realiteit. Zij werkt als Interbestuurlijk Toezichthouder bij provincie Noord-Holland. Door Froukes doorzettings- en aanpassingsvermogen, en de flexibiliteit van haar collega's. De communicatie met Frouke verloopt via simpele gebaren, de computer of telefoon en, als dat nodig is, via een tolk. Het is even wennen, zegt een van haar collega's, maar daarna weet je niet anders meer.

In de Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten is vastgelegd hoeveel banen werkgevers moeten creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. De provincies zijn daarmee voortvarend aan de slag gegaan.