Zwolle,
03
oktober
2019
|
11:30
Europe/Amsterdam

Bezoek het Weekend van de Wetenschap in Overijssel

Nieuwsgierig hoe het is om in een elektrische rolstoel te rijden, hoe je een drone bouwt en of jouw lego-stad een overstroming overleeft? Dit, en nog veel meer, is zien en ervaren tijdens het Weekend van de Wetenschap op 5 & 6 oktober.

Ook in de provincie Overijssel zetten organisaties hun deuren open voor publiek. Zij laten zien hoe wetenschap en technologie onderdeel zijn van hun werk en dat Europese subsidie dit stimuleert. Op 5 en 6 oktober a.s. kan iedereen in heel Nederland bij een aantal van deze projecten een kijkje nemen en zelf zien waaraan het Europese geld wordt besteed. En wat dat oplevert.

Europa om de hoek

Europa om de hoek is trotse partner van het Weekend van de Wetenschap. Wij vinden het belangrijk dat projecten die mede mogelijk zijn gemaakt dankzij Europese subsidie op de kaart worden gezet. Op 5 oktober opent Saxion Enschede haar deuren voor jong en oud. De volgende EU-gesubsidieerde projecten zijn hierbij aanwezig:

  • Embipro: ontwikkelt slimme producten voor mobiliteit in de zorg, zoals een intelligente rolstoelondersteuning
  • Wetropolis: ontwikkelt fysieke- en computermodellen waarmee het effect van klimaatmaatregelen zichtbaar wordt gemaakt.
  • Spac53: brengt mkb-bedrijven uit Oost-Nederland samen om te inspireren tot kennisdeling en samenwerking op het gebied van drone-technologie

Informatie

Benieuwd welke projecten er nog meer te bewonderen zijn? Ga dan naar www.europaomdehoek.nl/wvdw. Hier vind je meer informatie over het programma en de openingstijden van de deelnemende projecten bij jou om de hoek. Voor meer informatie over alle deelnemers aan het weekend van de Wetenschap kijk op: www.weekendvandewetenschap.nl

Europese fondsen

De Europese Commissie (EC) stelt elke zeven jaar geld beschikbaar voor de ontwikkeling en versterking van de economie van de EU-landen. De EU-landen krijgen hiervoor geld via de Europese Structuur- en Investeringsfondsen (ESI-fondsen). Daarnaast ontvangt Nederland ook geld voor bijvoorbeeld Visserij, Plattelandsontwikkeling en grensoverschrijdende projecten.