Middelburg ,
30
september
2019
|
12:45
Europe/Amsterdam

Bezoek het Weekend van de Wetenschap in Zeeland

Persbericht

Op 5 en 6 oktober vindt het Weekend van de Wetenschap plaats. In heel Nederland zetten organisaties hun deuren open voor publiek. Zo kun je in Terneuzen een kijkje nemen bij het Portaal van Vlaanderen, het interactieve informatiecentrum bij het sluizencomplex. Speel het sluizenspel, behaal je diploma, maak een rondvaart en bekijk de bouw van één van de grootste sluizen ter wereld. En maak tegelijkertijd kennis met een stukje Europa bij jou om de hoek.

Europa om de hoek

Europa om de hoek is trotse partner van het Weekend van de Wetenschap. Tal van organisaties die Europese subsidie ontvangen, laten daarom in het weekend van 5 en 6 oktober zien hoe wetenschap en techniek onderdeel zijn van hun werk.

Het Weekend van de Wetenschap bij het Portaal van Vlaanderen wordt op 5 oktober om 10.00 uur officieel geopend door Gerard van Harten. Van Harten is voormalig bestuursvoorzitter van DOW Benelux BV. Daarnaast is hij o.a. lid van de Economic Board Zeeland en stuurgroeplid van het Europese programma OPZuid.

Tijdens de opening zoomt Van Harten in op wat Zeeland bereikt heeft met behulp van Europese subsidie. Daarnaast vertelt hij wat er in de toekomst binnen OPZuid mogelijk is voor innovatieve projecten en Zeeuwse ondernemers.

Samen bereik je meer

Gedeputeerde Anita Pijpelink vindt het belangrijk om te laten zien wat Europa betekent voor Zeeland: "Samen bereik je meer. Daarom kijken we vanuit Zeeland regelmatig over de grens. Dat doen we ook letterlijk: tal van mooie projecten komen tot stand met behulp van cofinanciering vanuit Europa. Denk bijvoorbeeld aan de kweek van vis op het land, getijdenenergie of nieuwe natuur. Met deze innovaties maken we Zeeland steeds mooier en duurzamer. De grensoverschrijdende fusiehaven North Sea Port is ook een mooi voorbeeld van Europese samenwerking. Tijdens het Weekend van de Wetenschap kun je op interactieve manier kennis maken met het reilen en zeilen van de havens en de sluizen. Een mooie manier om het werk van Europa bij jou om de hoek in de praktijk te zien!”

Meer weten?

Benieuwd welke Europese projecten er nog meer te bewonderen zijn tijdens het Weekend van de Wetenschap? Ga dan naar www.europaomdehoek.nl/wvdw.​