Utrecht ,
17
maart
2020
|
13:15
Europe/Amsterdam

Coronavirus en de provincie Utrecht

Het college van Gedeputeerde Staten wenst alle inwoners van de provincie Utrecht sterkte in deze dagen. Het is een uitzonderlijke tijd die zich kenmerkt door veel onzekerheid.

Commissaris van de Koning Hans Oosters: "Dit virus raakt ons allemaal. Ik betuig mijn medeleven aan hen die een dierbare hebben verloren. Iedereen die ziek is, wens ik veel kracht en beterschap toe. De noodzakelijke maatregelen voor de bestrijding van dit virus hebben gevolgen voor ons allen: hoe houd je contact met je omgeving als je niet fysiek op bezoek kunt gaan? En hoe werk je thuis met een heel gezin om je heen? Dit vraagt de nodige flexibiliteit en creativiteit. Het provinciebestuur realiseert zich bovendien dat er veel zelfstandigen en ondernemers zijn die een financiële last ervaren. Onze Utrechtse economie vaart op hen en we hopen met hen dat we deze crisis ook in economische zin het hoofd weten te bieden.”

PROVINCIALE ORGANISATIE

Vanuit de provincie Utrecht wordt vanaf maandag 16 maart vanuit huis gewerkt. Vergaderingen gebeuren via teleconferencing of andere digitale oplossingen. Ook het college van Gedeputeerde Staten vergadert telefonisch. Bijeenkomsten die door de provincie Utrecht voor de komende weken gepland stonden, gaan niet door. Als u twijfelt over een bijeenkomst waar u een uitnodiging voor heeft, neem dan contact op met de organisator. De dienstverlening van de provincie gaat zoveel mogelijk door. Als u op enigerlei wijze toch hinder ondervindt door een verminderde bereikbaarheid van onze medewerkers, mailt u dit dan aan info@provincie-utrecht.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.