Middelburg ,
17
maart
2020
|
16:07
Europe/Amsterdam

Coronavirus en Zeeland

De Provincie Zeeland treft op basis van de landelijke richtlijnen een aantal maatregelen rondom het coronavirus. Deze maatregelen gelden vooralsnog tot en met 6 april 2020. Het werk van de Provincie gaat zoveel mogelijk door, maar wel op een manier waarbij het risico op besmetting minimaal is.

Vergaderingen

De vergaderingen van Provinciale Staten komen vooralsnog te vervallen tot en met 31 maart 2020. De vergaderingen van het college van Gedeputeerde Staten gaan nog wel door, maar dan gedeeltelijk telefonisch of online. De openbare aangelegenheden van het college zijn tot en met 6 april geannuleerd. Medewerkers vergaderen zo veel mogelijk digitaal of telefonisch.

Evenementen en bijeenkomsten

In verband met het coronavirus zijn verschillende evenementen de komende tijd afgelast. Heeft u een vraag over uw vergadering of bijeenkomst in het Provinciehuis? We adviseren u contact op te nemen met uw contactpersoon binnen de Provincie Zeeland. Het Provinciehuis gaat niet op slot, maar is tot en met 6 april niet publiek toegankelijk.

Wijziging in het Zeeuwse Openbaar Vervoer

Ook heeft het Zeeuwse Openbaar Vervoersaanbod te maken met een aantal maatregelen. Zo rijden er tot en met 6 april 2020 geen buurtbussen en er zijn een aantal wijzigingen in de dienstregeling van Connexxion. Ook wijzigt de NS haar dienstregeling vanaf zaterdag 21 maart 2020. De Westerschelde Ferry zal tot en met 6 april 2020 beperkter varen. Bekijk actuele reisinformatie op: https://9292.nl.

Continuïteit

Om de continuïteit van onze organisatie te garanderen en vanwege de gezondheid van onze medewerkers vragen we onze medewerkers zoveel mogelijk thuis te werken. Voor bedrijfskritische werkprocessen zijn vanwege continuïteitsredenen wel medewerkers aanwezig in het Provinciehuis.

Uiteraard blijven we de aanwijzingen vanuit het RIVM, Rijksoverheid en veiligheidsregio’s opvolgen. Voor meer informatie over de maatregelen rond het coronavirus, kijk op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19