Arnhem,
18
maart
2020
|
16:00
Europe/Amsterdam

COVID-19

OVID-19 (het coronavirus) zet onze samenleving, en vooral onze gezondheidszorg, onder grote druk. Ook in Gelderland. Op deze pagina leest u actuele informatie over de maatregelen die wij nemen en de ontwikkelingen in Gelderland.

Voor meer informatie over COVID-19 verwijzen wij u graag naar de website met actuele informatie van de Rijksoverheid.

Update 19 maart 2020

COVID-19 (het coronavirus) raakt onze economie, sport, cultuur, eigenlijk de hele samenleving. Wij zijn druk bezig om al deze gevolgen in beeld te brengen. Daarbij kijken we ook naar de maatregelen die het Rijk al genomen heeft en wellicht nog gaat nemen.

De provincie zal, in aanvulling op de rijksmaatregelen, een eigen pakket voorbereiden om de samenleving te stutten. Hoe dat er precies uit gaat zien, weten we nu uiteraard nog niet. Maar zodra er meer duidelijkheid is, informeren we u daarover.

Wat al wel duidelijk is, is dat veel evenementen die we subsidiëren niet door zullen gaan. Veel organisatoren vragen zich af of dat gevolgen heeft voor de subsidie die de provincie heeft verleend.

Waar het gaat om evenementen tot en met 6 april 2020 is dat al glashelder: het is al vervelend genoeg dat ze afgeblazen moeten worden, maar dat kan wel zonder gevolgen voor de subsidie.

In alle andere gevallen, dus om evenementen na 6 april 2020, zullen we soepel handelen. Ook hiervoor geldt: zodra we meer duidelijkheid hebben, zullen we daar informatie over geven.

Eerdere nieuwsberichten

Contact

We verzoeken u om zoveel mogelijk digitaal contact met ons op te nemen. Stel uw vragen via het vragenformulier en meld klachten, calamiteiten of incidenten via het klachtenformulier.