Arnhem ,
06
september
2018
|
13:30
Europe/Amsterdam

Den Haag krijgt Gelderse streken tijdens Prinsjesfestival

Van 13 tot en met 17 september 2018 is het Prinsjesfestival in Den Haag. Een festival ter ere van de democratie, dit jaar medegeorganiseerd door provincie Gelderland. Hoofdthema is ‘Democratie: Van ons! Voor ons! Door ons?!’.

Wandelen naar Den Haag

Burgemeester Bruls en loco-commissaris Jan Markink geven op 10 september 2018 om 07.00 uur het startschot voor de Prinsjesestafette. Vanaf het Vierdaagseplein in Nijmegen lopen Gelderse burgemeesters en wethouders in wisselende samenstelling samen met enthousiaste wandelaars naar Den Haag. De estafette is verdeeld over 10 etappes van ongeveer 30 kilometer. Op 13 september 2018 komen de wandelaars aan in de Grote Kerk in Den Haag. Om 14.00 uur beginnen ze aan de laatste kilometer onder begeleiding van de Regimensfanfare Garde Grenadiers en Jagers en een detachement van de politie. Ze lopen over de Via Gladiola (Lange Poten) naar de finish op het Plein. Burgemeester Pauline Krikke en gedeputeerde Peter Drenth verzorgen hier om 14.30 uur een feestelijk onthaal, samen met de speaker van de Nijmeegese Vierdaagse, Ed van den Bent. Komt u de wandelaars langs de route toejuichen? Kijk voor alle etappes op de website van Gelderse Streken.

Bezoek Gelderland in Den Haag

De Gelderse activiteiten staan in het teken van voeding, gezondheid en sport. Wij hebben een verrassend programma gemaakt, samen met onze partners zoals Wageningen (het internationaal centrum voor voedselwetenschappen), Radboudumc (bekend op het gebied van gezondheid en levenswetenschappen) en Sportcentrum Papendal (het nationaal centrum van de sport).

Programma

Van 13 tot en met 17 september 2018 staat Den Haag in het teken van Gelderland. Op zaterdag 15 september is er een goed gevuld programma met activiteiten op de Hofplaats, Lange Poten en het Plein. Onder het motto ‘Gelderland levert Den Haag mooie streken’ laten we onze mooie provincie zien, horen, proeven en beleven. Doe mee aan de clinics rolstoelhockey en rolstoelbasketbal, bekijk de demonstraties BMX en Urban Hockey en ontdek eSports. Of beleef de Gelderse mode en geniet van de culinaire specialiteiten uit de grootste provincie van Nederland! Interesse in de Gelderse geschiedenis? De Ridders van Gelre vertellen u er alles over met behulp van de Living Statues op Lange Poten. Op het Plein vertonen we ’s avonds de film ‘Wild’ over de natuur op de Veluwe. Kijk voor het hele programma op de webpagina over het Prinsjesfestival.