Den Haag,
17
juli
2019
|
12:45
Europe/Amsterdam

Derde Dag van de Stad

Samenvatting

Op de derde Dag van de Stad krijgen ondernemers, architecten, theatermakers, wetenschappers, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, actieve inwoners én bestuurders het podium.
Stedelijke visionairs die verder durven kijken dan hun neus lang is, vastgeroeste denkpatronen loswrikken, met een boog om ingesleten olifantenpaden heenlopen en juist nieuwe routes uitstippelen. ‘Wie durft?!’, is de vraag dit jaar. Moed is vereist voor oplossingen waar de complexe opgaven van nu om vragen.

Toonaangevende sprekers
“Liever de lucht in”, moet toparchitect Stefano Boeri gedacht hebben toen hij zijn Verticale Bos ontwikkelde in Milaan, dat geldt als blauwdruk voor duurzame hoogbouw. Hij vertelt er over in zijn last lecture. Maar ook Nederland heeft architecten van wereldfaam en we zijn dan ook trots dat we Winy Maas tot onze sprekers mogen rekenen. Hij ontwikkelde o.a. de Markthal in Rotterdam. We ontvangen politiechef Frank Paauw, geroemd vanwege de vernieuwing van de Rotterdamse politieorganisatie. En over stedelijke ontwikkeling in dichtbevolkte gebieden in China, vertelt arts, fotograaf en documentairemaker Ruben Terlou, die op de Dag van de Stad de lunchlezing verzorgt. Daarnaast prijken o.a. Heleen Terwijn, oprichter van de IMC Weekendschool, schrijver Ilja Leonard Pfeijffer (‘Grand Hotel Europa’), Nederlands meest beveiligde burgemeester Jos Wienen, Denker des Vaderlands Daan Rovers en hoogleraar gezondheidszorg Pauline Meurs al op ons affiche.

Moedige sessies
Dit jaar ligt het zwaartepunt in onze inhoudelijke sessies op interactiviteit. In uitdagende werkvormen passeren succesvoorbeelden en wilde plannen de revue, die vervolgens in dialoog aangescherpt worden.

Op www.dedagvandestad.nl verschijnt in de loop van de komende weken het complete programma. Aantal gratis plaatsen is beperkt, snel aanmelden is gewenst.