Assen,
26
september
2019
|
15:15
Europe/Amsterdam

Dutch Food Week

Van 5 tot en met 16 oktober 2019 staat Drenthe in het teken van voedsel tijdens de vijfde editie van de landelijke Dutch Food Week (DFW). Van boer tot voedselproducent, van kok tot wetenschapper: tijdens de Dutch Food Week laten zij zien hoe ze werken aan lekker, veilig en gezond voedsel en wat er in de totale keten van boer naar bord nodig is om dat voor elkaar te krijgen. Twee weken lang zijn er tal van evenementen in de provincie; van Boergondisch koken tot de 'Week van het Nederlandse Voedsel'.

Wat eten we?

Wat eten we? Deze vraag staat centraal tijdens de Dutch Food Week. Dit landelijke initiatief is bedoeld voor consumenten die belangstelling hebben voor voedsel en voedselproductie en voor jongeren om te zien hoe leuk en interessant leren en werken in de agrifood is. Ook voor professionals die inzichten op het gebied van gezondheid, innovatie, educatie en transparantie in de gehele keten willen delen met elkaar en het publiek. Gedeputeerde Henk Jumelet: “In Drenthe willen wij de relatie tussen agrarische ondernemers en de consument versterken. Het is belangrijk dat de boer een goede boterham kan verdienen en de consument een smaakvolle boterham kan eten. De consument van vandaag vraagt naar eerlijke producten met een uniek verhaal. Drenthe biedt dat volop en de Dutch Food Week is een mooi platform om dat te laten zien!”

Boergondisch koken met kinderen

Tijdens de DFW ontdekken schoolkinderen in heel Drenthe wat er groeit op het land van de boer en hoe je met deze gewassen een gezonde maaltijd kunt maken. Een kijkje op het land, vervolgens samen koken en natuurlijk lekker eten. Echt boer-gondisch!

Week van het Nederlandse Voedsel

Tijdens deze week willen we iedereen uitdagen alleen voedsel te gebruiken dat in Nederland is geproduceerd. Iedereen mag mee doen! Consument, maar ook de retail, horeca en scholen. Tijdens deze week draait het om bewustwording. Weten we waar ons eten vandaan komt? En beseffen we hoeveel voedsel van Nederlandse bodem is? Op maandag 7 oktober geeft gedeputeerde Henk Jumelet de start aan deze week, bij Bakkerij Pots in Rolde. Meer informatie op www.weekvanhetnederlandsevoedsel.nl.

Veel meer activiteiten

Benieuwd naar alle activiteiten in Drenthe? Kijk dan op de pagina's over de Dutch Food Week