Assen,
25
september
2019
|
11:30
Europe/Amsterdam

Energietransitie serieus vraagstuk voor de grote industriebedrijven Drenthe

De Top 40 industriebedrijven in Drenthe zijn serieus bezig met de vraagstukken die de energietransitie met zich meebrengt. Dat blijkt uit de gesprekken en reacties tijdens de tweede editie van het CEO Dinner voor de Top 40 industrie, dat plaatsvond bij Forbo Novilon in Coevorden.

De deelnemende CEO’s deelden hun kennis en ervaringen op het gebied van de energietransitie. Manon Janssen, boegbeeld van de topsector Energie en CEO van Ecorys, lichtte toe wat het klimaatakkoord betekent voor de industrie en wat het grote belang is van innoveren. Ook gaf ze aan dat de bedrijven echt aan de slag moeten met de energietransitie. “Nu investeren in de energietransitie is misschien kostbaar, maar ga er maar vanuit dat nu niets doen betekent dat we de straks rekening dubbel en dwars gepresenteerd krijgen!”.

Gedeputeerde Henk Brink, ging in gesprek met Leo Heymann, Director Operations van DOC Kaas en Arthur Evers, Director Operations van Forbo Novilon. Zij gaven aan dat energie een steeds grotere kostenpost is waar ze heel serieus mee bezig zijn. Het is duidelijk dat de bedrijven met grote investeringsvraagstukken te maken krijgen. Dan is samenwerking essentieel. Met kennispartners, de omringende bedrijven, de netbeheerders en de overheid. De deelnemers zullen elkaar dan ook zeker opzoeken om de grote vragen rond onder meer hun energiemanagement verder op te pakken.