Zwolle,
27
november
2019
|
10:45
Europe/Amsterdam

Enschede neemt 400e laadpaal in gebruik binnen Overijssel en Gelderland

Afgelopen jaar is Ecotap/Allego gestart met het plaatsen van openbare laadpalen in 43 gemeenten die deelnemen aan het gezamenlijke initiatief van provincies Overijssel en Gelderland. Van de in totaal 2250 laadpalen wordt komende week de 400e in de gemeente Enschede in gebruik genomen.

“Mooie mijlpaal”

Gedeputeerde Tijs de Bree (Energie): “Het is belangrijk om voldoende laadpalen te hebben in de openbare ruimte. Dat maakt het voor automobilisten aantrekkelijker om over te stappen op elektrisch rijden. De provincies Overijssel en Gelderland helpen de gemeenten daarbij. Vorig jaar hebben we daarom namens 43 gemeenten de plaatsing van 2250 laadpalen aanbesteed en gegund aan Ecotap/Allego. Hiermee dragen we bij aan een schonere en aantrekkelijkere leefomgeving voor de inwoners van Enschede, Overijssel en Gelderland. De plaatsing van de 400este laadpaal vandaag in Enschede is daarin een mooie mijlpaal.”

Enschede in 2050 klimaatneutraal

De gemeente Enschede heeft als doel om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Daarom wordt de komende tijd flink geïnvesteerd in duurzame mobiliteit. Elektrisch rijden heeft de toekomst. Om daarop voorbereid te zijn is het van belang om de openbare laadvoorzieningen voor elektrische auto’s in de stad verder te optimaliseren. Dus participeert de gemeente Enschede in de gezamenlijke concessie van Overijssel en Gelderland. Gestreefd wordt om in Enschede tot 2021 zo’n 230 laadpalen in de openbare ruimte te plaatsen. Er staan nu circa 60 laadpalen in de openbare ruimte in Enschede.

“Voor onze toekomstige generaties”

Wethouder Jurgen van Houdt: “Om de stad ook voor toekomstige generaties een fijne plek te laten zijn, is het belangrijk dat nu maatregelen worden getroffen om de uitstoot van CO2 te verminderen. Daarom heeft de gemeente het eigen wagenpark al verduurzaamt. Het is mooi om te zien dat steeds meer inwoners, bedrijven en forenzen zich ook van deze CO2 uitstoot bewust zijn en overschakelen op duurzaam vervoer. Daarom is het belangrijk om dit elektrisch rijden als gemeente te faciliteren met voldoende oplaadpalen in de stad.”

Op 28 november wordt de 400e laadpaal binnen de concessie Gelderland en Overijssel aan de Deurningerstraat nabij de Renbaanstraat in Enschede op feestelijke wijze in gebruik genomen.