05
maart
2020
|
14:00
Europe/Amsterdam

Gedeputeerde Baljeu (ZH) verwerft belangrijk rapporteurschap in Brussel

Jeannette Baljeu - Gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland – heeft een belangrijke functie bemachtigd in Europa. Zij is namens alle Europese steden en regio’s benoemd tot industrie-rapporteur van het Comité van de Regio’s. Als rapporteur zal zij namens de regio’s van de Europese Unie reageren op het voorstel van de Europese Commissie over industriebeleid, hetgeen op 10 maart verwacht wordt.

Belangrijk

Jeannette Baljeu: “Het is een rapporteurschap, maar wel een belangrijk rapporteurschap dat ik als Zuid-Hollands Gedeputeerde ga invullen. Belangrijk, omdat de belangen van de regio’s zoals ook die van Zuid-Holland goed moeten worden betrokken in het Europees industriebeleid. Dat is belangrijk voor onze werkgelegenheid en onze toekomst. Daarnaast is het eervol omdat je dat rapporteurschap niet zomaar krijgt. Je moet er wel iets voor doen!”

Industriestrategie

De Europese Commissie publiceert op 10 maart haar Industriestrategie. Baljeu zal hier in haar hoedanigheid als rapporteur voor het Comité van de Regio’s een opinie over opstellen, namens de steden en regio’s van de Europese Unie.

Stakeholders

Hiertoe zal zij na 10 maart gesprekken voeren met EU-instellingen als het Europees Parlement en de Europese Commissie en vooral ook met diverse stakeholders. Op 24 april wordt haar rapport besproken en hopelijk aangenomen door de ECON commissie van het Comité van de Regio’s. Daarna kan het, als alles goed gaat, in de plenaire vergadering in juli worden aangenomen.