Arnhem,
08
april
2019
|
14:00
Europe/Amsterdam

Gedeputeerde Bea Schouten kiest voor haar gezin

Bea Schouten stelt zich niet beschikbaar voor een tweede periode als gedeputeerde voor de provincie Gelderland. Schouten wil tijd vrijmaken voor haar man, hij is sinds september 2018 ernstig ziek.

Gedeputeerde sinds 2015

Schouten is sinds 2015 gedeputeerde en heeft gebiedsopgaven, milieubeleid, leefbaarheid, toerisme en recreatie in haar portefeuille. Als gedeputeerde realiseerde Schouten steun voor het World Food Centre, zette ze het fenomeen varend ontgassen op de Haagse agenda, creëerde ze een nieuwe koers voor het Gelders toerisme en financierde ze leefbaarheidssubsidies. Als gedeputeerde wees ze op het belang van sociale cohesie en hoe je met ogenschijnlijk kleine initiatieven gemeenschappen kunt versterken.

Provinciale Statenverkiezingen

Tijdens de Provinciale Statenverkiezingen behaalde Schouten namens het CDA meer dan 12.000 stemmen. De partij heeft nog niet besloten wie eventueel wordt voorgedragen als gedeputeerde in de nog te vormen coalitie.

Zware beslissing

Bea Schouten: 'Deze keuze valt mij zwaar. De baan van gedeputeerde is een baan waar je je vol voor in moet kunnen zetten. Ik wil nu meer tijd met mijn man doorbrengen en dat past niet bij deze baan.' Tot de aanstelling van een nieuwe gedeputeerde blijft Bea Schouten haar werkzaamheden voor provincie Gelderland voortzetten.