Arnhem ,
14
november
2019
|
13:45
Europe/Amsterdam

Gelderland sluit zich aan bij Stichting Steenbreek

Provincie Gelderland sluit zich aan bij Stichting Steenbreek. Dit maakte gedeputeerde Peter Kerris bekend op de Nationale Groendag in Wageningen. Daarmee is Gelderland na Overijssel, Noord-Brabant en Utrecht de vierde provincie die meedoet aan deze landelijke campagne om de woonomgeving groener te maken.

Klimaat verandert

Peter Kerris: ‘We zien elke dag dat het klimaat verandert. De zomers worden droger, de winters natter. Stichting Steenbreek laat zien hoe mensen op een laagdrempelige manier hun eigen woonomgeving klaar kunnen maken voor het klimaat van de toekomst.’

Campagne

Stichting Steenbreek is een initiatief waar 130 gemeenten, 4 provincies en 4 waterschappen bij zijn aangesloten om samen met inwoners en andere betrokkenen de leefomgeving groener te maken. Directe betrokkenheid van mensen is dan ook de kracht van de campagne van Stichting Steenbreek.

Gemeenten stimuleren om aan te haken

Voor ons reden om aan te sluiten en om meer gemeenten te stimuleren ook aan te haken. Naast de provincie zijn de Gelderse gemeenten Apeldoorn, Doesburg, Ede, Ermelo, Harderwijk, Maasdriel, Nijmegen, Nunspeet, Oldebroek, Rheden, Voorst, Wageningen, Zaltbommel, Zevenaar, Zutphen en Waterschap Vallei en Veluwe al aangesloten bij Stichting Steenbreek.

Woonwijken, bedrijventerreinen en Steengoed Benutten

Peter Kerris: ‘De kennis en ervaring die wordt opgedaan met de campagne zetten wij in voor onze eigen programma’s. Zoals het stimuleren van toekomstbestendige woonwijken, de verduurzaming van bedrijventerreinen en het programma Steengoed Benutten, waarmee we leegstaande gebieden weer mooi en aantrekkelijk maken.’