Arnhem,
11
september
2019
|
08:45
Europe/Amsterdam

Gelderse Cultuurlening voor organisaties, ondernemers en kunstenaars

Culturele organisaties, creatieve ondernemers en professionele kunstenaars in Gelderland kunnen gebruik maken van een nieuwe bron om geld te lenen; de Gelderse Cultuurlening. Deze lening tot maximaal €60.000 is bedoeld voor bijvoorbeeld nieuwe producties, apparatuur, het verbouwen of inrichten van werk- of tentoonstellingsruimte en voor marketing en communicatie.

Lening op maat en ruimte voor verbetering

De Gelderse Cultuurlening is een initiatief van provincie Gelderland en Stichting Cultuur+Ondernemen. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap draagt financieel ook bij. Culturele organisaties, zelfstandige makers en professionele kunstenaars moeten steeds zelfstandiger zijn en meer zelf ondernemen. Ondernemen betekent onder andere verantwoord investeren. Hiervoor is geld nodig. Banken geven meestal geen leningen en maatwerk dat voor deze projecten en investeringen in de cultuursector nodig is. De Gelderse Cultuurlening doet dit wel. Daardoor is de lening een goede aanvulling op andere culturele financiële mogelijkheden, zoals subsidies, crowdfunding en sponsoring.

Aanvragen via Cultuur+Ondernemen

U kunt de Gelderse Cultuurlening aanvragen via Cultuur+Ondernemen bij het Fonds Cultuur+Financiering. Dit kan vanaf €1.500 tot maximaal €60.000. De looptijd van de Gelderse Cultuurlening is maximaal 6 jaar. De rente bedraagt maximaal 3% en staat de gehele looptijd vast.

Lenen en Trainen

Het programma ‘Lenen en Trainen’ hoort bij de Gelderse Cultuurlening. Dit programma biedt toegang tot advies op maat via Cultuur+Ondernemen. Om zo het ondernemerschap in de culturele beroepspraktijk of -organisatie te versterken en verbeteren.