Middelburg,
25
oktober
2019
|
15:45
Europe/Amsterdam

Handhavingsactie MONO op Zeeuwse en Brabantse wegen

Nieuws

Van maandag 21 oktober tot en met vrijdag 25 oktober 2019 organiseerden het ROVZ (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland) en de Politie Zeeland-West-Brabant een actie rondom aandacht in het verkeer. De actie bestond uit een verkeerscontrole en het inzetten van een MONO-bus begeleid doormotoren en volgauto’s. Het doel van de handhavingsactie is zorgen voor meer bewustwording over rijgedrag en veilige deelname aan het verkeer.

Verkeerscontroles

Deze week heeft de Politie meerdere keren verkeerscontroles gehouden op Zeeuwse en Brabantse wegen. Hiervoor is er een speciale MONO-bus ingezet. Deze werd begeleid door motoren (voor het spotten van overtredingen) en volgauto’s (voor het staande houden). Op basis daarvan hebben agenten verschillende automobilisten staande gehouden. Weggebruikers zijn niet alleen aangesproken op hun rijgedrag, ook werd het belang van MONO-rijden nog eens extra benadrukt. De Politie merkt dat nog veel automobilisten onderweg hun smartphone gebruiken.

Vervolg

Deze handhandhavingsactie in het kader van MONO rijden is een vervolg op de verkeerscontroles eerder dit jaar (van 8 t/m 12 april 2019). Hierbij heeft de Politie geconstateerd dat er veel bellers en appende automobilisten onderweg waren. Ook toen is gecontroleerd op MONO, rijden zonder afleiding en andere zaken die te maken hebben met verkeersonveilig rijden.