15
oktober
2018
|
11:23
Europe/Amsterdam

Helpdesk voor vragen over Brexit-proces

Samenvatting

Op 29 maart 2019 treedt het Verenigd Koninkrijk officieel uit de Europese Unie. Wil je weten wat voor effect de Brexit zal hebben op jouw praktijk en werk je bij een provincie, gemeente of waterschap? Dan kun je nu met al je vragen en opmerkingen over het Brexit-proces kosteloos terecht bij de helpdesk van Europa decentraal.

Europa decentraal is hét kenniscentrum voor Europees recht en beleid van en voor (semi) overheidsorganisaties. Het doel van Europa decentraal is de kennis en expertise over Europees recht en beleid en de juiste toepassing ervan bij de decentrale overheden te vergroten en het Europabewustzijn te bevorderen.

De helpdesk van Europa Decentraal beantwoordt vragen over Europese wet- en regelgeving en beleid. Ook kun je via de helpdesk melding maken van een knelpunt in het Europees recht).

Europa decentraal is opgericht door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), het Interprovinciaal Overleg (IPO) en de Unie van Waterschappen (UvW). De doelgroep (decentrale overheden) kan kosteloos gebruik maken van de diensten van het kenniscentrum.Heb je een vraag over de Brexit? Dan kun je hier bij de helpdesk terecht.