Haarlem,
14
augustus
2019
|
15:45
Europe/Amsterdam

Innovatief Noord-Holland op de Uitmarkt

De Uitmarkt vindt dit jaar weer plaats op en rond het Museumplein te Amsterdam. Het paviljoen van de provincie Noord-Holland staat naast de vijver. De Uitmarkt is het startsein van het culturele seizoen. Voor meer informatie over de Uitmarkt, de optredens, de locatie en de markten kijk op www.uitmarkt.nl.In perspectief! Tijdens de Uitmarkt Amsterdam (op 24 en 25 augustus 2019) presenteert de provincie Noord-Holland de innovaties van de Gouden Eeuw samen met de innovaties van nu.

In Noord-Holland is nog altijd veel van de Gouden Eeuw terug te vinden in de stedenbouw, het landschap en de cultuur. De binnenlandse en buitenlandse toeristen bezoeken dan ook massaal Amsterdam, de Zuiderzee-steden en de musea om de pracht en praal uit deze bloeiperiode te bekijken.

In het paviljoen van de provincie op de Uitmarkt is te zien hoe actueel de thema’s blijven.

Noord-Holland was in de Gouden Eeuw het middelpunt van uiteenlopende innovaties. Amsterdam ontpopte zich tot een bloeiende handelsstad, de Zaanstreek groeide uit tot een volwaardig industriegebied en het water werd overwonnen met de inpoldering van de Beemster. Een andere innovatie was bijvoorbeeld de trekschuit, met zijn betrouwbare dienstregeling en vaste ritprijzen ook wel te zien als de Intercity van de Gouden Eeuw.

In het paviljoen zien de bezoekers de Gouden Eeuw tegen de achtergrond van de hedendaagse innovaties als bijvoorbeeld smart mobility, de energietransitie en de veranderende woonwensen anno nu.

Paviljoen op het Museumplein

De provincie nodigt bezoekers van de Uitmarkt van harte uit: Kom langs bij het paviljoen Innovatief Noord-Holland op het Museumplein. Bewonder de grote 3D prints van een grachtenpand, een molen, een buitenplaats of de trekschuit. Vergelijk de Gouden Eeuw met de innovaties van deze tijd. Luister naar de Gouden Eeuw, ontdek hoe Hoorn er tijdens de Gouden Eeuw uit zag in virtual reality of test je eigen kennis in de Gouden Eeuw quiz. Vanzelfsprekend is er ook live muziek uit de tijd van de Gouden Eeuw te beluisteren.