Den Haag,
16
april
2019
|
10:45
Europe/Amsterdam

Jaaroverzicht 2018 CdK Jaap Smit (Zuid-Holland) online

Het Jaaroverzicht 2018 van commissaris van de Koning Jaap Smit staat online. Het thema van dit Jaaroverzicht is: de relaties van de commissaris met ‘de buitenwereld’.

In het Jaaroverzicht 2018 staan in een zevental interviews de relaties van commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, centraal. Aan het woord komen burgemeester Marja van Bijsterveldt, ondernemer Martin van Gogh, dijkgraaf Patrick Poelmann, hoofdofficier Bart Nieuwenhuizen, ambassadeur Dirk Brengelmann, juwelier Marco Backers en luitenant-generaal Hans van Griensven. In de interviews spreken zij over hun werk en over hun relaties met de provincie Zuid-Holland en specifiek de commissaris.

In het Jaaroverzicht deelt Jaap Smit zijn mening over een aantal belangrijke thema’s die in 2018 speelden, zoals de aanstellingswijze van de burgemeesters en de rol van de provincie. Ook is een overzicht van benoemingen en predicaten opgenomen en een selectie uit de agenda van de commissaris. Verder is de nieuwjaarstoespraak van 2018, op film, nog eens terug te zien. Het Jaaroverzicht 2018 is te vinden via: http://jaaroverzichtcommissarisvandekoning2018.zuid-holland.nl