Utrecht,
12
februari
2020
|
11:44
Europe/Amsterdam

Jaarverslag 2019 van de Utrechtse CdK, Hans Oosters

In zijn eerste jaarverslag als commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, blikt Hans Oosters terug op het afgelopen jaar.

Een greep uit de gebeurtenissen in 2019

Op 1 januari 2019 ontstond de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden, in oppervlakte gelijk de grootste gemeente van de provincie. Op 1 februari werd Hans Oosters geïnstalleerd als commissaris van de Koning in de provincie Utrecht. In maart waren verkiezingen en volgde een nieuwe samenstelling van Provinciale Staten en enkele weken later ook de vorming van een nieuw college van Gedeputeerde Staten. Maandag 18 maart vond het tragische schietincident in een tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht plaats, waarbij verschillende dodelijke slachtoffers te betreuren waren.

Een hoogtepunt in het voorbije jaar was de viering van Koningsdag op 27 april in Amersfoort. De Regio Amersfoort-gemeenten (Baarn, Barneveld (Gld.), Bunschoten, Eemnes, Leusden, Nijkerk (Gld.), Soest en Woudenberg) en de provincie Utrecht hebben de Koninklijke Familie een prachtig, twee uur durend programma, met het thema: “Wij Amersfoort” aangeboden.

Het eerste jaar is omgevlogen en met de blik gericht op de toekomst, zal de komende jaren worden gewerkt aan thema’s als modernisering, mobiliteit, woningbouw en de energietransitie. Daarbij roept de commissaris iedereen op om vooral ook nieuwsgierig te blijven naar wat mogelijk is in deze prachtige provincie.