Den Haag,
24
september
2020
|
12:10
Europe/Amsterdam

Jan Herman de Baas interim-directeur bij het IPO

Met ingang van 1 oktober 2020 is Jan Herman de Baas directeur bij de gezamenlijke provincies. De Baas heeft ruime ervaring bij decentrale overheden en in de interbestuurlijke samenwerking. Hij was provinciesecretaris/algemeen directeur bij de provincies Zuid-Holland en Utrecht. Ook heeft hij ervaring als de hoogste ambtenaar bij gemeenten. Als adviseur is hij bekend met bestuurskundige trajecten.

De verbindende stijl van De Baas en zijn oog voor de opgave van provincies, maakt hem de ‘juiste man op de juiste plek’. Het herstellen en versnellen van de regionale economie kan alleen met de andere overheden samen. Met teamplayer De Baas komt het tot een echt gezamenlijke uitvoering van het herstelplan regionale economie.

Voorzitter van het IPO, Theo Bovens: “Als één overheid optreden is cruciaal nu de opgave in de regio zo groot is. Er liggen ook nog wat lastige dossiers op tafel, zoals de financiële verhoudingen naar de toekomst. Daarover moeten we met het nieuwe kabinet om tafel. Met Jan Herman als interim-directeur heb ik vertrouwen in de best mogelijke voorbereiding op deze uitdagingen.”

Jan Herman de Baas vervangt Henry Meijdam. Meijdam is waarnemend burgemeester geworden in Lelystad.