Utrecht,
28
maart
2019
|
11:45
Europe/Amsterdam

Kinderen in Nieuwegein veiliger op de fiets door interactieve lessen

De provincie Utrecht vindt het belangrijk dat ook basisschoolkinderen en nieuwe Nederlanders veilig, met meer vaardigheden en vooral met veel plezier gaan fietsen. Daarom geeft de provincie onder meer basisschoolkinderen les in verkeersveiligheid.

Op donderdag 21 maart was de kick-off op basisscholen in Nieuwegein. De kinderen kregen een interactieve les met een behendigheidsparcours en een afsluitende BMX-clinic op de Nedereindse Berg.

EDUCATIEF LESPROGRAMMA

De lessen worden namens de provincie verzorgd door De Fietsmeesters samen met Veilig Verkeer Nederland. Zij gaan met hun educatieve lesprogramma langs scholen om de kinderen te leren over verkeersveiligheid. Naast Nieuwegein komen ook scholen in Amersfoort, Veenendaal en Utrecht aan bod.

IEDEREEN OP DE FIETS

De provincie Utrecht werkt hard aan het verbeteren van de provinciale fietspaden zodat iedereen snel, comfortabel en veilig kan gaan en blijven fietsen. De ambitie is om het aantal fietskilometers in 2030 te verdubbelen ten opzichte van 2011. Daarbij geeft de provincie graag wat extra support aan mensen die een extra duwtje in de rug kunnen gebruiken om te gaan en te blijven fietsen.