Haarlem ,
01
oktober
2019
|
12:00
Europe/Amsterdam

Kinderpostzegels verkocht op provinciehuis Noord-Holland

Leerlingen van groep 8 van De Trapeze in Haarlem hebben dinsdag 1 oktober kinderpostzegels en wenskaarten verkocht aan bestuurders en medewerkers van de provincie Noord-Holland.

De 18 scholieren uit het bijzonder onderwijs en hun begeleiders werden welkom geheten door commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, en gedeputeerden. In de Statenzaal werd aan de commissaris het eerste setje verkocht door Phileine: “Het was leuk om aan hem te verkopen”Daarna werden de leerlingen ontvangen in het provinciekantoor op het Houtplein. Elk kind werd aan een vrijwilliger van de provincie gekoppeld om aan medewerkers postzegels, kaarten en aanverwante zaken te verkopen. Er werden goede zaken gedaan. Dit jaar wordt geld ingezameld voor kinderen in de daklozenopvang.

Ongedwongen sfeer

Sommige kinderen konden nooit meedoen aan de kinderpostzegelactie omdat ze niet de straat op kunnen of mogen. Omdat de omgeving van de school daarvoor ongeschikt is, of omdat het onmogelijk is om de kinderen alleen de weg op te laten gaan. Onder begeleiding, in de veilige omgeving van een bedrijf of organisatie, kunnen zij wel meedoen.

Leraar Arjen Heijne Den Bak: “Het was de eerste keer dat De Trapeze kinderpostzegels verkocht. Onze leerlingen kunnen namelijk moeite hebben met sociale contracten. Ook het invullen van de formulieren en rekenen is lastig voor ze. Het is een fijne kans dat ze bij de provincie kinderpostzegels kunnen verkopen. We krijgen veel begeleiding vanuit de provincie en van Stichting Kinderpostzegels. Voor mij was het ook leuk om op de Dreef te zijn. Ik was daar zelf nog nooit geweest. Het was een fijne, ongedwongen sfeer waar de kinderen van konden genieten. Alhoewel sommigen het ook wel spannend vonden!”