Haarlem ,
09
mei
2019
|
15:30
Europe/Amsterdam

Laat je rondleiden in provinciehuis Paviljoen Welgelegen

Wie altijd al de statige buitenplaats Welgelegen heeft willen bezoeken, heeft vrijdag 24 mei een unieke kans. Dan organiseert de provincie Noord-Holland de hele dag gratis rondleidingen.

Bezoekers kunnen dan op plekken komen die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek.

Ontdekkingstocht door verleden

De rondleiders nemen bezoekers mee in de bewogen geschiedenis van het bijzondere pand. Waarom koos bankier Henry Hope bijvoorbeeld voor deze plek? En waar sliepen koning Lodewijk Napoleon en Wilhelmina van Pruisen, de moeder van koning Willem I? Uiteraard staan ze ook stil bij de huidige functie van het gebouw: het is de zetel van het provinciebestuur van Noord-Holland.

Aanmelden

De rondleidingen duren anderhalf uur en starten om 11.00 uur, 14.00 uur, 16.00 uur en 19.00 uur. Meelopen kan uitsluitend na aanmelding vooraf.

Paviljoen Welgelegen

Welgelegen werd aan het eind van de 18e eeuw gebouwd door Henry Hope, een Amsterdamse bankier. Het paviljoen heeft rijk gedecoreerde vertrekken met meubels en wandtapijten die zoveel mogelijk in originele staat zijn teruggebracht. Ook is er kunst te zien, zowel binnen als in de tuin. Meer informatie staat op de pagina Paviljoen Welgelegen.Het bezoekadres van Paviljoen Welgelegen is: Dreef 3 in Haarlem.