01
november
2018
|
14:08
Europe/Amsterdam

Live: bijeenkomst Statenleden over Klimaatakkoord

Samenvatting

Vanmiddag, donderdag 1 november, is er een informatiebijeenkomst voor PS-leden over het Klimaatakkoord. Daar krijgen PS-leden uit eerste hand informatie over de stand van zaken rond het Klimaatakkoord uit het Klimaatberaad en van het Planbureau voor de Leefomgeving. De bijeenkomst valt vanaf 16.00 uur tot 18.00 uur via een live-stream te volgen.

De bestuurlijke delegatie die namens de gezamenlijke provincies aan de klimaattafels deelnemen, zullen hier ook bij aanwezig zijn. Er hebben zich een aantal Statenleden aangemeld voor deze bijeenkomst.

Volg de bijeenkomst en stel uw vraag
Om de bijeenkomst voor meer Statenleden toegankelijk te maken, gaat het IPO de bijeenkomst ook streamen. Dat betekent geen reistijd, en toch ook een kans om uw vraag te stellen via de chatfunctie. De bijeenkomst valt via deze link te volgen. Wie gebruik wil maken van de chat-mogelijkheid, dient zich te registreren.

Regionale energiestrategieën
De provincies spelen een belangrijke rol in de totstandkoming van het Klimaatakkoord. Onderdeel van het Klimaatakkoord zijn de regionale energiestrategieën (RES). Provincies werken samen met gemeenten, waterschappen en het Rijk aan deze regionale energiestrategieën. Het Klimaatakkoord gaat echter over meer dan de RES. Het betreft ook mobiliteit, landbouw/natuur en industrie. Ook aan deze klimaattafels nemen de gezamenlijke provincies deel.