Utrecht ,
13
september
2019
|
14:45
Europe/Amsterdam

Meer inwoners op de fiets helpen en houden

Het wordt voor inwoners van de provincie Utrecht nog makkelijker, en vooral leuker, om de fiets te pakken. Bijvoorbeeld door gratis een e-bike, e-bakfiets of speed pedelec uit te proberen of door punten te sparen met een speciale fietsapp. Het is allemaal onderdeel van de nieuwe ‘Ik fiets’-campagne. Die werd op vrijdag 13 september op sportieve wijze gelanceerd met een fiets-estafette. De campagne wordt de komende twee jaar actief ingezet in de hele provincie Utrecht.

Gedeputeerde Arne Schaddelee kwam op de speciale 'Ik fiets' aan bij het gemeentehuis van Zeist. Daar overhandigde hij de opvallende campagnefiets aan wethouder Wouter Catsburg.

Estafettefiets

De speciale estafettefiets staat symbool voor de campagne en rouleert tussen de 26 gemeenten in de provincie. Op deze manier wordt de campagne in elke gemeente onder de aandacht gebracht. Tijdens de kick-off overhandigde wethouder Wouter Catsburg bovendien de eerste ‘probeer-’ e-bike, speed pedelec en e-bakfiets aan enthousiaste deelnemers. ‘Mijn doelstelling is om meer mensen te verleiden de (elektrische) fiets te pakken. Daarom vervangen we tegels op fietspaden door asfalt en werken we aan uitstekende fietsverbindingen tussen Zeist, Utrecht en Amersfoort. De ‘Ik fiets’ campagne juich ik dan ook van harte toe,’ aldus de wethouder. Het doel van de campagne? Minstens 10.000 inwoners van de provincie Utrecht vaker laten fietsen en op de fiets houden.

Provinciale ambities

De provincie Utrecht heeft de ambitie om het fietsgebruik in het woon-werkverkeer in 2030 te verdubbelen ten opzichte van 2011. Ook wil de provincie zorgen dat alle belangrijke werklocaties, middelbare scholen en knooppunten veilig, comfortabel en snel per fiets bereikbaar zijn in 2028. Gedeputeerde Arne Schaddelee: ‘Fietsen doe ik voor mijn plezier. Het is voor mij een goede manier om mijn hoofd leeg te maken en daarnaast lekker buiten te kunnen zijn. Binnen de provincie Utrecht zijn goede fietspaden en mooie natuur, dus er is altijd iets te ontdekken op de fiets.’

Meedoen in uw gemeente

Iedereen doet mee, iedereen kan op de fiets. U kunt bijvoorbeeld een week lang gratis een e-bike, een e-bakfiets of een speed pedelec uitproberen. Met de 'Ik fiets'-app kunt u punten sparen door te fietsen. Deze punten zijn in te wisselen voor leuke aanbiedingen, loterijprijzen of een donatie aan een goed doel. Meer informatie over het aanbod in uw gemeente is te vinden op www.ikfiets.nl.