Lelystad,
24
oktober
2019
|
14:50
Europe/Amsterdam

Nieuwe subsidieronde ondernemers om het verhaal van Flevoland te beleven

Provincie Flevoland moedigt ondernemers en organisaties aan om met elkaar en/of andere partijen te komen tot aantrekkelijke, nieuwe vrijetijdsproducten. De provincie stelt hiervoor subsidie beschikbaar. De provincie wil namelijk graag dat bezoekers Flevoland nog meer kunnen beleven tijdens een dagje uit of een vakantie. De subsidie is bedoeld voor het ontwikkelen van vrijetijdsproducten die goed aansluiten bij het verhaal van Flevoland én inzetten op beleving.

Flevoland echt beleven

Eerder dit jaar is al een subsidie toegekend voor onder andere het realiseren van een interactieve tentoonstelling met verhalen over Flevolandse pioniers op de MS Waddenzee. Gedeputeerde Jop Fackeldey onderstreept het belang van deze regeling: “Door financiering beschikbaar te stellen voor productontwikkeling in de vrijetijdssector kan het verhaal van Flevoland overgebracht worden. Zo wordt het voor de bezoeker ook daadwerkelijk beleefbaar”.

Subsidie aanvragen

Ondernemers en organisaties in de vrijetijdssector kunnen in aanmerking komen voor provinciale subsidie. Hiervoor is een uitvoeringsplan nodig. In dit plan moet het unieke, onderscheidende karakter van Flevoland als nieuw land op de zeebodem worden vertaald in bestaande en nieuwe recreatieve en toeristische producten. De regeling staat tot 1 november 2019 open voor aanvragen met een startdatum in 2020. U kunt de subsidie aanvragen in ons loket.