Middelburg ,
10
september
2019
|
15:15
Europe/Amsterdam

Open dag Waterdunen op 28 september 2019

Nieuws

Waterdunen is een natuur- en recreatiegebied in aanbouw. Het gebied is de afgelopen periode flink veranderd. Het werk aan de inlaatkreek is gereed, de bruggen zijn aangelegd en de kreken zijn met elkaar verbonden. De volgende stap is het binnenlaten van het zoute water. Vanwege de werkzaamheden is het gebied normaal gesproken niet toegankelijk. Maar op 28 september 2019, van 10.00 tot 15.00 uur, zetten we de bouwhekken van Waterdunen open. Bezoekers kunnen zelf ontdekken wat er straks allemaal in Waterdunen te beleven is.

Programma

Tijdens de open dag vertellen we het bijzondere verhaal van Waterdunen en laten we (delen van) het gebied zien. Tijdens de wandel- en fietsexcursies vertellen gidsen van Het Zeeuwse Landschap alles over de planten en vogels die nu al in het gebied te zien zijn. De wandel- en fietsexcursies duren ongeveer 1,5 uur. Waterschap Scheldestromen geeft een kijkje in de getijdenduiker. Een ingenieus bouwwerk dat straks twee keer per dag vers zeewater binnenlaat in het natuurgebied.

Meer informatie

Bezoekers zijn welkom op de locatie bij ‘t Killetje, naast de getijdenduiker. Bezoekers die met de auto komen, kunnen parkeren op de parkeerplaats aan de Walendijk (betaald parkeren). Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 10 minuten lopen. Wie op de fiets komt, kan deze naast de getijdenduiker parkeren. Het volledige programma is te vinden op de website van Waterdunen. De open dag Waterdunen is onderdeel van de Week van de Zwinstreek.