Haarlem ,
06
september
2019
|
08:30
Europe/Amsterdam

Opening natuurgebied Waalenburg op Texel

De provincie Noord-Holland opent op 18 september met Natuurmonumenten en partners het vernieuwde natuurgebied Waalenburg. Het oudste weidevogelgebied van Nederland herbergt vele beschermde vogels en bijzondere planten en is nu vergroot tot een gebied van 500 hectare aan natuur. Daarmee heeft Noord-Holland er een natuurgebied van internationaal formaat bij.

Na de openingshandeling is er een middagprogramma om iedereen en in het bijzonder de Texelaars kennis te laten maken met de mogelijkheden van dit bijzondere gebied.

Officiële opening, De Kemphaan

De officiële opening is om 11.30 uur bij molen de Kemphaan aan De Staart. Gedeputeerde Esther Rommel (Natuur en Landschap) zet met Marc van den Tweel, algemeen directeur van Natuurmonumenten, de wieken van de molen symbolisch in de vreugdestand. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken en aansluitend een wandeling te maken onder leiding van Natuurmonumenten. Aan De Staart is zeer beperkte parkeerruimte, dus belangstellenden wordt aangeraden vooral op de fiets te komen.

Vogelexpeditie, struinen en slootbeestjes, Plassendaal

’s Middags zijn bij natuurboerderij Plassendaal rondleidingen en activiteiten voor kinderen. Bezoekers kunnen mee met fiets-, wandel- en struintochten onder leiding van de boswachters van Natuurmonumenten. Ook is er is een huifkar en een vogelexpeditie: stap in de bus en ontdek de bijzondere vogels in Waalenburg.

Bezoekers kunnen ook zelf een rondje fietsen over De Staart en de Westerboersweg en natuurgebied De Bol. Onderweg staan op verschillende plekken vogelexperts met verrekijkers en IVN Natuureducatie geeft uitleg over het leven in en om het water.

Programma

11.30 uur: Officiële opening, molen de Kemphaan13.00 uur: Inloop middagprogramma, natuurboerderij Plassendaal13.30 uur: Start activiteiten16.30 uur: Eind

Aanmelden

Stuur een mail naar natuurtexel@noord-holland.nl onder vermelding van Kemphaan en/of Plassendaal en het aantal personen. Iedereen kan zich ter plekke aanmelden voor de middagactiviteiten.