Zwolle,
16
maart
2020
|
14:30
Europe/Amsterdam

Overijssel: Geen externe bijeenkomsten tot en met 6 april

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, schrapt de provincie Overijssel tot en met 6 april 2020 alle externe bijeenkomsten, los van het aantal deelnemers. Dit geldt ook voor de commissie- en Statenvergaderingen. De provincie neemt deze maatregelen in navolging van de richtlijnen van rijksoverheid en het RIVM.

Werk gaat door, maar op afstand

De meeste medewerkers van het provinciehuis werken de komende weken vanuit huis, alleen een aantal belangrijke processen gaat door. Overleggen en afspraken worden zoveel mogelijk op andere wijze georganiseerd of uitgesteld. Het provinciehuis gaat niet op slot, maar is tot en met 6 april niet publiek toegankelijk.

“Toon naoberschap door maatregelen serieus te nemen”

Commissaris van de Koning Andries Heidema: “Iedereen heel veel sterkte gewenst in deze onzekere tijd. Zie om naar elkaar, zie om naar kwetsbaren. Toon naoberschap door alle maatregelen serieus te nemen, blijf waar mogelijk thuis. Ik ben trots en dankbaar voor de inzet van allen die onze samenleving ook nu overeind houden!”

Voor de meest actuele informatie over het coronavirus in Overijssel, zie: https://www.overijssel.nl/actueel/corona-virus-overijssel/