Den Haag,
01
februari
2019
|
12:28
Europe/Amsterdam

Innovatie en de noodzaak tot veranderen

Samenvatting

De P&O tweedaagse, het jaarlijkse evenement van P&O-managers en –adviseurs van alle 12 provincies, vond deze maal plaats in Eindhoven. Doel van de tweedaagse is om ontwikkelingen en innovaties op HR-vlak met elkaar te delen, best-practices uit te wisselen en elkaar informeel te ontmoeten.

 

"De ontwikkeling van digitale competenties, bij specialisten maar zeker ook bij beleidsmedewerkers, is de sleutel tot succes waar het gaat om het profiteren van de talloze nieuwe mogelijkheden die ontstaan door de inzet en het gebruik van (big) data"

Dr. Marcel Thaens| Provincie Noord-Brabant | Chief Information Officer (CIO)

Dit jaar was Noord-Brabant gastheer. Het hoofdthema was “Innovatie en de noodzaak tot veranderen”. Als locatie was gekozen voor Eindhoven, brainport van Nederland voor innovatie. Gedurende deze twee dagen heeft de organisatie geprobeerd om de inhoud van het programma zichtbaar en voelbaar met het innovatieve karakter van de stad te verbinden.
Op dag 1 deed Jeff Gasperz (hoogleraar Innovatie aan Nyenrode en toonaangevend HR-strateeg) de aftrap met een workshop over het ontdekken van kansen in organisaties en de cruciale rol van HR daarbij. Dit vormde inspiratie voor de middag, waarin actuele thema’s in deelsessies werden besproken.

"Data-gedreven werken bij provincies is cruciaal om publieke waarde te blijven leveren, ook in de toekomst. Een belangrijke sleutel tot succes daarvoor is de ontwikkeling van digitale competenties op alle niveaus en bij alle medewerkers van de provincie"

Dr. Marcel Thaens| Provincie Noord-Brabant | Chief Information Officer (CIO)

Dag 2 werd geopend door Marcel Thaens, Chief Information Officer in de provincie Noord-Brabant, met zijn inspirerende visie op en ervaringen met digitalisering en een datagedreven provincie, het aanjagen van meer digitale awareness bij medewerkers en – natuurlijk – ook de rol en opgave voor HR hierbij. De hoofden P&O hebben afgesproken om de komende tijd drie onderwerpen verder met elkaar uit te werken: talentmanagement, strategisch personeelsbeleid en levensfasebewust HR-beleid.

Al met al kijken we terug op een geslaagde, inspirerende tweedaagse, die wederom een prima voedingsbodem vormde om te netwerken en kennis en ervaring uit te wisselen. Bij de volgende ICP-tweedaagse neemt de provincie Friesland het stokje van Noord-Brabant over, met ongetwijfeld een geheel eigen mooie insteek!