Utrecht ,
28
juni
2019
|
09:00
Europe/Amsterdam

Provinciale erepenning voor Mariëtte Pennarts

Oud-gedeputeerde Mariëtte Pennarts ontving dinsdag 25 juni 2019 ter gelegenheid van haar afscheid als lid van Gedeputeerde Staten van Utrecht de provinciale erepenning. Ze kreeg de penning uit handen van de commissaris van de Koning Hans Oosters. Het provinciebestuur nam die middag afscheid van de vier gedeputeerden van de afgelopen coalitieperiode: Mariëtte Pennarts, Pim van den Berg, Mirjam Maasdam en Dennis Straat.

Mariëtte Pennarts was van 18 april 2011 tot 5 juni 1019 lid van gedeputeerde staten van Utrecht. Zij is daarmee het langstzittende lid van de afgelopen twee coalitieperiodes. In die tijd heeft zij zich met hart en ziel ingezet voor het openbaar bestuur en zich een waar ambassadeur voor de provincie Utrecht getoond.

Portefeuilles

Pennarts was achtereenvolgens raadslid voor GroenLinks/PvdA in Montfoort, statenlid voor GroenLinks en lid van Gedeputeerde Staten van Utrecht. Zij was verantwoordelijk voor de portefeuille Cultuur, Jeugdzorg, Bestuurlijke Organisatie, Communicatie en Strategie en later voor de portefeuille Cultuur, Recreatie, Milieu, Bestuur, Strategie en Europa.

Unesco Nominatie

Pennarts heeft zich onder meer intensief ingezet voor de jeugdzorg in de provincie Utrecht. Ook hebben de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Limes mede door haar niet aflatende betrokkenheid een Unesco Nominatie gekregen en is ‘gezond leven’ als uitgangspunt opgenomen in het advies van het Comité van de Regio’s over het toekomstig Europees milieubeleid.

Erepenning

De provinciale erepenning wordt toegekend op grond van door Gedeputeerde Staten vastgestelde richtlijnen. Het voornaamste criterium daarbij is dat de voorgedragen persoon zich langdurig op een bijzondere manier verdienstelijk heeft gemaakt voor de provincie.