Den Bosch ,
26
september
2019
|
00:42
Europe/Amsterdam

Provincie feliciteert Brabantse ondernemers in KVK Innovatie top 100

Water IQ International uit Eindhoven heeft de vierde plaats behaald in de KVK Innovatie Top 100 2019. Het Delftse PHYSEE met Smartskin, een glazen gevel met geïntegreerde zonnecellen en sensoren, wint de 14e editie.

De onafhankelijke jury maakte dit 25 september 2019 bekend. KVK publiceert jaarlijks deze ranglijst met 100 concrete innovaties in het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. De winnaar mag zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van het land noemen.

In de Top 100 kwamen elf Brabantse bedrijven terecht. Stuk voor stuk ambassadeurs voor ons innovatieve Brabantse bedrijfsleven. Water IQ International verovert met de Opticlear Diamond de hoogste Brabantse notering in deze Top 100. De Opticlear Diamond van Water IQ is een installatie die waterstromen zuivert en ervoor zorgt dat het water zo optimaal mogelijk kan worden (her)gebruikt. De Opticlear Diamond combineert inmiddels beproefde technologieën uit de drinkwater- en voedingsmiddelenindustrie. De unieke combinatie van moleculaire adsorptie, geavanceerde oxidatie en nano-filtratie is specifiek gericht op de kenmerken van tuinbouwwater. Of het nu regenwater, bassinwater, condenswater of drainwater is.

Internationaal

Alle waterstromen worden dus met één apparaat ontsmet en behandeld. Bestrijdingsmiddelen, maar ook bacteriën, virussen en schimmels, worden voor 95-99,9% uit het water gezuiverd. Op die manier kan het water weer worden hergebruikt en hoeft er minder op het riool te worden geloosd. Inmiddels staan er systemen in de glastuinbouw in Engeland, Duitsland, Canada en België. Ook is er steeds meer belangstelling vanuit Oost-Europa en Amerika.

Succesvolle innovaties

Alle innovaties zijn beoordeeld op impact voor de branche en samenleving, originaliteit, verkrijgbaarheid, gerealiseerde omzet en groeipotentie. Aan de KVK Innovatie Top 100 is geen geldprijs verbonden. De ranglijst geeft een goed beeld van de innovatieve kracht van het mkb op dit moment. Bij de elf Brabantse bedrijven haalt de provincie in de komende tijd ervaringen en suggesties op die worden meegenomen bij het maken van nieuw beleid voor het versterken van innovatie en groei in Brabant.

Voor meer informatie: www.kvkinnovatietop100.nl. U vindt hier de beschrijvingen van alle 100 innovaties. Met het filter kunt u zoeken op provincie, vestigingsplaats en per sector.