Den Haag,
06
november
2019
|
16:42
Europe/Amsterdam

Provincie gaat de strijd aan tegen voedselverspilling

Voor een prikkie eten kopen dat anders weggegooid zou worden? Dat kunnen vanaf deze week de medewerkers van de provincie Zuid-Holland. De provincie gaat de strijd tegen voedselverspilling aan door een samenwerking met TooGoodToGo. TooGoodToGo bestrijdt voedselverspilling door winkels, restaurants en sinds kort ook bedrijven te helpen hun overtollige voedsel via een app te verkopen. Provincie Zuid-Holland is de eerste provincie in Nederland die zich aansluit.

Hoe werkt dat dan?

Van het overgebleven voedsel uit het personeelsrestaurant wordt iedere dag een magic box gemaakt. Iedere werkdag kunnen medewerkers vanaf 17:15 uur een box redden voor de aankomende dag. Medewerkers wordt gevraagd om een eigen tas mee te nemen waar het eten in gestopt kan worden, dat is wel zo duurzaam.

Ik wil dit ook!

De boxen van de provincie worden alleen aangeboden aan medewerkers van de provincie. Uiteraard kun jij ook zelf bijdragen aan voedselverspilling. Download de app van TooGoodToGo en bekijk in jouw omgeving waar magic boxen worden aangeboden.