Arnhem ,
08
januari
2020
|
16:30
Europe/Amsterdam

Provincie Gelderland wenst u een heel mooi, vrij 2020

Een nieuw jaar ingaan betekent ook terugkijken op het afgelopen jaar. Dat deed onze Commissaris van de Koning, John Berends, tijdens de nieuwjaarsontmoeting op 7 januari 2020, samen met inwoners die direct of indirect betrokken waren bij onderwerpen in 2019. Sámen zijn we Gelderland.

Zo werd teruggeblikt op de verkiezingen van afgelopen voorjaar en de vorming van een nieuw college, waar gelijk al nieuwe uitdagingen bij kwamen kijken. Tijdens de warme zomerdagen vond het Democratiefestival plaats; “2 dagen vol mooie ontmoetingen, gesprekken en veel inspiratie”; zo Twitterde een betrokken bezoeker. Niet alleen de zomer was heet, maar we kijken ook terug op een hete herfst, en wel om de boerenprotesten. Ook heeft Gelderland Herdenkt een rol gespeeld in 2019. Naast deze hoogtepunten gebeurde er natuurlijk veel meer in onze provincie. Er waren uitdagingen waar we tegen aan liepen, inwoners die stevig van zich lieten horen en momenten waarin we dichter bij elkaar zijn gekomen.

Thema van 2019

Hiermee hebben we het thema van 2019 wel te pakken: bevrijding, vrijheid en democratie. Vrijheid is niet vanzelfsprekend en niet vrijblijvend. Dat moeten we ook zeker in 2020 blijven koesteren.

Bekijk het filmpje van de nieuwjaarsontmoeting.