Haarlem ,
14
mei
2019
|
09:30
Europe/Amsterdam

Provincie Noord-Holland enthousiast over komst Formule 1

“Fantastisch dat het Zandvoort en het circuit is gelukt dit wereldevenement naar Noord-Holland te halen. Felicitaties aan het gemeentebestuur en organisatoren van het evenement”, aldus gedeputeerde Jaap Bond, verantwoordelijk voor onder andere Economie, Recreatie en Toerisme in de provincie Noord-Holland.

“Met de terugkeer van de Dutch GP zullen in 2020 de ogen van de wereld op Zandvoort gericht zijn. Op het circuit van Zandvoort racet Max Verstappen straks voor eigen publiek. Een topevenement dat veel enthousiaste liefhebbers van de autosport zal trekken. Liefhebbers, die ook in de brede regio voor inkomsten en werkgelegenheid zullen zorgen. Maar ook voor overlast. We gaan samen met alle betrokkenen aan de slag om die zo veel mogelijk te beperken.”

De provincie helpt vanuit haar expertise en bevoegdheden mee om van de Dutch GP een succesvol evenement te maken. De provincie heeft bijvoorbeeld veel ervaring met het managen van verkeersstromen rondom grote evenementen, denk aan Sail Amsterdam, Dance Valley en Mysteryland. Mochten er, nu het definitief doorgaat, andere concrete vragen komen waarbij de provincie een rol kan spelen, dan zullen die aan het nieuwe college van Gedeputeerde Staten worden voorgelegd.

Meer informatie over de Formule 1 in Zandvoort staat op de websites van de gemeente en het circuit.