Middelburg ,
12
september
2019
|
15:00
Europe/Amsterdam

Provincie Zeeland in top tien bij verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het jaar

De Provincie Zeeland is doorgedrongen tot de laatste tien bij de verkiezing van Beste Overheidsorganisatie van het jaar 2019. De Provincie werd in een landelijk flitspanel van Internetspiegel (ICTU) onder andere genoemd bij vragen over bijzondere prestaties van overheidsorganisaties.

De Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar heeft als doel goede initiatieven binnen het openbaar bestuur voor het voetlicht te brengen en professionele trots te stimuleren. Volgens de organisatie draagt de prijs ook bij aan transparantie en kennisdeling binnen het openbaar bestuur, bijvoorbeeld door goede initiatieven breed te delen.

Eerder werd al bekendgemaakt dat er negentien kandidaten op de longlist staan van de verkiezing ‘Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2019’. Daarvan zijn er nu nog tien over, zo maakte de organisatie van de Award Beste Overheidsorganisatie 2019 op donderdag 12 september 2019 bekend. Daaronder dus de Provincie Zeeland.

De Provincie Zeeland is uitgenodigd om – samen met negen andere organisaties – op vrijdag 27 september 2019 te pitchen voor een jury. De beste drie ontvangen in oktober een afvaardiging van de jury voor een werkbezoek. In november vindt de uitreiking plaats van de Overheidsawards.

Waarom doet de Provincie Zeeland mee aan deze award?

De Provincie is benaderd door de organisatie Beste Overheidsorganisatie 2019 om zich in te schrijven voor de Award Beste Overheidsorganisatie 2019. Aanleiding zijn de opmerkingen van respondenten in het (anonieme) landelijke flitspanel van Internetspiegel (ICTU).

In het onderzoek werden vragen gesteld over ‘waarde toevoegende overheidsorganisaties’, inspirerend leiderschap van overheidsmanagers, bijzondere prestaties van overheidsorganisaties et cetera. Aan het slot van het onderzoek werd de respondenten – allen werkend bij de overheid – gevraagd of ze hierbij aan een specifieke overheidsorganisatie dachten.

In antwoord op de vraag om voorbeelden (namen) te noemen van overheidsorganisaties met dergelijke kwaliteiten werd de Provincie Zeeland ook genoemd. Daarop benaderde de organisatie van de verkiezing de Provincie met de vraag zich in te schrijven. Gedeputeerde Anita Pijpelink: ‘Als Zeeuwen zijn we niet zo van de borstklopperij, maar als anderen ons noemen gaan wij natuurlijk de uitdaging aan en schrijven we ons in. Door deel te nemen laten we zien hoe we ons samen sterk maken voor Zeeland.’

Meer informatie over de verkiezing is te vinden op de website Verkiezing beste overheidsorganisatie van het jaar.