Den Haag,
10
april
2020
|
14:45
Europe/Amsterdam

Provincie Zuid-Holland steunt Support Your Locals: een boost voor lokale voedselinitiatieven

Door de coronacrisis kunnen veel lokale voedselproducenten hun reguliere afzet niet meer kwijt. Zij zoeken creatieve oplossingen om hun brood, zuivel, groenten en fruit direct te verkopen aan de consument. Via de landelijke campagne Support Your Locals zijn alle initiatieven nu gemakkelijk te vinden.

Support Your Locals ontstond half maart via één initiatiefnemer in Amsterdam. Deze bracht een doos met allerlei lokale voedingsmiddelen op de markt. Inmiddels doen veel lokale voedselaanbieders hetzelfde, ook in Zuid-Holland. In samenwerking met de Taskforce Korte Keten wordt Support Your Locals nu uitgebreid naar een landelijke campagne. De campagne sluit aan op het netwerk van korte keten-partijen in Zuid-Holland. Alle initiatieven zijn te vinden zijn op www.supportyourlocals.nl zodat consumenten makkelijk de weg vinden naar initiatieven bij hen in de buurt.

Minder voedselvoorspilling

De landelijke beweging Support Your Locals roept heel Nederland op om zoveel mogelijk lokale voedselproducenten te steunen, te kiezen voor lokaal, en te streven naar kortere voedselketens nu én na de crisis. Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra (Land- en tuinbouw): “In Zuid-Holland hebben we al een sterke samenwerking tussen korte ketenbedrijven, bijvoorbeeld via de Voedselfamilies Zuid-Holland. De afgelopen weken zien we dat er door de coronacrisis veel initiatieven zijn bijgekomen. Van landbouwbedrijven, maar ook van tuinbouwbedrijven die normaal aan horeca leveren. Zij worden hard getroffen. Mooi dat er nu een plek is waar deze initiatieven samen komen. Zo helpen we ondernemers én gaan we voedselverspilling tegen.”

Over de campagne

Support Your Locals is een landelijke campagne met als doel lokale voedselproducenten te steunen zowel tijdens als na de coronacrisis. De campagne is een samenwerking tussen de Taskforce Korte Keten, en campagnebureau Food Cabinet en wordt gedragen door een groeiend netwerk van lokale ondernemers en voedselproducenten door heel Nederland. Deze campagne is mede mogelijk gemaakt door steun van Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, alle twaalf provincies, Rabobank en Stichting DOEN. Lees meer op www.supportyourlocals.nl.