Haarlem ,
02
april
2019
|
15:30
Europe/Amsterdam

Provinciefonds draagt bij aan duurzame ontwikkelingen in Noord-Holland

PDENH (Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland) investeert sinds 2015 namens de provincie Noord-Holland in duurzame ontwikkelingen op het gebied van energietransitie, circulaire economie en duurzame mobiliteit.

Het fonds participeert op dit moment in een kleine 20 Noord-Hollandse ondernemingen. De provincie heeft op 26 maart 2019 besloten om de samenwerking met het fondsmanagement minimaal vijf jaar te verlengen.

Resultaten

PDENH beschikt over 55 miljoen euro van de provincie Noord-Holland, waarmee in duurzame ontwikkelingen wordt geïnvesteerd door te participeren in bedrijven en leningen te verstrekken. Het daarmee gerealiseerde rendement wordt opnieuw geïnvesteerd in duurzame initiatieven.Gedeputeerde Economie en Landbouw van de provincie Noord-Holland, Jaap Bond: “Ik ben heel tevreden over de resultaten van het fonds tot nu toe en zie vooral dat investeren in duurzame ontwikkelingen ook een investering in duurzame werkgelegenheid betekent.”

PDENH heeft reeds geïnvesteerd in onder andere energieopslag, biomassavergisting, warmtepomppanelen en circulaire smartphones.