Arnhem,
02
oktober
2019
|
14:30
Europe/Amsterdam

Regio Foodvalley zet in op groener en sneller woon-werkverkeer

Gedeputeerde Arne Schaddelee zette namens de provincie Utrecht zijn handtekening onder het Mobiliteitsconvenant Regio Foodvalley. De ondertekenaars gaan hun werknemers stimuleren om vaker met de fiets, e-bike of het openbaar vervoer naar het werk te gaan met als doel dat er minder auto’s op de weg zijn. Als mensen toch met de auto reizen, dan het liefst zoveel mogelijk samen om drukte op belangrijke toegangswegen te verminderen.

De gemeente Wageningen was initiatiefnemer van het convenant waar tientallen werkgevers, ondernemerskringen, acht gemeenten en de provincies Gelderland en Utrecht aan deelnemen. Er worden momenteel nog gesprekken gevoerd met andere werkgevers om mee te doen.

Carpool Ede A12

Uit het convenant blijkt dat er nog gesprekken gevoerd moeten worden over bijvoorbeeld uitbreiding van de Carpool Ede A12 met een Park & Ride en goede busverbindingen naar bedrijven in de buurt. Om mensen uit de auto te krijgen, moeten de alternatieven goed geregeld en gefaciliteerd zijn.

Deelfietsen en deelauto’s

Werkgevers in de Regio Foodvalley die het convenant ondertekenden, zullen de komende tijd testen uitvoeren met deelfietsen en deelauto (soms ook elektrisch). Provincies en gemeenten zetten zich gezamenlijk in voor verbetering van het openbaar vervoer.