Den Haag ,
13
februari
2019
|
13:45
Europe/Amsterdam

Regionale aanpak centraal op Jaarcongres Stedelijke Transformatie

Samenvatting

Op donderdag 14 februari 2019 vindt het tweede jaarcongres van het programma Stedelijke Transformatie plaats in het Evoluon in Eindhoven. Jop Fackeldey, voorzitter programma Stedelijke Transformatie en gedeputeerde provincie Flevoland: ‘Om in de woonbehoefte van ons land te kunnen voorzien, kunnen we niet buiten stedelijke transformatie’.

Er zijn legio mooie plekken in steden, die helaas hun functie verloren hebben of dreigen te verliezen. Zo’n plek transformeren is ingrijpend. Er zijn vaak veel partijen en belangen bij betrokken. Daarin kan de provincie helpen.
Met deskundigheid, om partijen bij elkaar te halen of te brengen. Met ondersteunende ingrepen in de (provinciale) infrastructuur, het vervangen van verouderde regels, in de contacten met de rijksoverheid of in de bereikbaarheid.
En soms ook met een beetje geld. Wat die rol is, dat verschilt per locatie. Samen met betrokken gemeenten en marktpartijen kijken we naar de specifieke behoeften in de regio.

Jop Fackeldey gaat tijdens het congres met bestuurders in gesprek over de binnenstedelijke woningbouwopgave. Voor het volledige programma en een overzicht van sprekers, klik hier