Zwolle,
11
april
2019
|
14:30
Europe/Amsterdam

Reizigers positief over openbaar vervoer in Overijssel

Reizigers waarderen het regionale openbaar vervoer in Overijssel met positieve rapportcijfers, zo blijkt uit de presentatie van de jaarlijkse OV-Klantenbarometer op 11 april 2019. De nieuwe regionale Blauwnet treindiensten scoren zeer goed: Zwolle-Kampen krijgt een 7,9 en is daarmee de beste regionale treindienst. Zwolle-Enschede krijgt een 7,7. Sinds december 2017 verzorgt Keolis, in opdracht van de provincie Overijssel, deze twee treintrajecten. Daarvoor deed NS dit. Reizigers van de Blauwnet treinlijnen Emmen-Zwolle en Almelo-Mariënberg beoordelen hun rit gemiddeld met een 7,8.

Het busvervoer Twents is met een waardering van 7,9 de beste regionale streekvervoerder. Het busvervoer in Midden-Overijssel krijgt een 7,8 en is daarmee een van de grootste stijgers in deze categorie. Inwoners van Flevoland en Noordwest-Overijssel die gebruik maken van de bussen van OV Regio IJsselmond geven het vervoerbedrijf een 7,6 als rapportcijfer.

Gedeputeerde Bert Boerman, verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in de provincie Overijssel is zeer tevreden met de hoge waardering van reizigers voor het trein- en busvervoer in Overijssel. “Hieruit blijkt dat de investeringen die wij als provincie doen om het gemak en comfort van de reizigers te vergroten effect hebben. Samen met onze regionale vervoerders Keolis, Arriva en OV Regio IJsselmond blijven wij alert op mogelijke verbeteringen om nog beter aan te kunnen sluiten bij de vraag van de reizigers. De uitkomsten van de OV-Klantenbarometer leveren daar een waardevolle bijdrage aan.”