Lelystad,
07
september
2018
|
13:15
Europe/Amsterdam

Ruim 13 miljoen euro voor innovatie in Flevoland

De Flevolandse economie krijgt een stimulans van 13,3 miljoen euro. Dat geld komt beschikbaar in een nieuw fonds voor het Flevolandse midden- en kleinbedrijf: het TMI Proof of Concept Fonds Flevoland (POC Fonds). De miljoenen zijn beschikbaar gesteld door provincie Flevoland, de Rijksoverheid en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Unie. Op 28 september 2018 wordt het fonds officieel opengesteld tijdens het event Flevoland Groeit.

Een belangrijke doelstelling

Het gaat om een zogenoemd Proof of Concept-fonds, wat ondernemers de kans biedt hun innovaties en plannen te toetsen op haalbaarheid. Het stimuleren van innovatie is essentieel voor de bevordering van economische groei in Flevoland, een belangrijke doelstelling van de provincie. Gedeputeerde voor economie Jan Nico Appelman is opgetogen: “De afgelopen jaren stond gebrek aan kapitaal daadwerkelijke innovatie in de weg. Zonde, want we hebben ontzettend veel MKB’ers met goede ideeën. Met dit fonds lossen we dus een concreet probleem op.” Flevoland Capital gaat het fonds beheren. Ger de Bruin, directeur van Flevoland Capital, onderstreept de noodzaak van het fonds “De zogenaamde proof-of-concept-fase is belangrijk, maar risicovol voor ondernemers. Hij of zij kijkt dan naar technische haalbaarheid en marktpotentie. Dat kost geld en tijd, en laten ondernemers die allebei per definitie niet over hebben. Daarom kiezen we juist voor financiering van deze fase.”

Kapitaal, raad en daad

Naast financiële steun, staan de mensen van Flevoland Capital ook klaar om ondernemers te helpen met hun kennis en netwerk. Met de openstelling van het POC fonds gaan er voor ondernemers in Flevoland veel deuren open. Die naar kapitaal, maar ook naar kennis en expertise. Flevoland Capital is al jaren actief als fondsbeheerder met als doel Flevoland verder te laten floreren. Iets wat de provincie absoluut verdient. De Bruin: “Nu kunnen we verder investeren in het verstevigen van ons ecosysteem voor ondernemers, daar heeft uiteindelijk iedereen baat bij. We roepen ondernemers dan ook op om zich bij ons aan te melden met hun plannen via de website pocfondsflevoland.nl.”

Flevoland Groeit

Om de introductie van het fonds kracht bij te zetten, wordt op 28 september 2018 het Flevoland Groeit Event georganiseerd op Lelystad Airport. Deze dag is speciaal bedoeld voor ondernemers met groeiambities en wordt georganiseerd door provincie Flevoland, in samenwerking met onder andere VNO-NCW en Flevoland Capital. BNR Nieuwsradio zendt deze dag live uit vanaf locatie.