Den Haag ,
24
juni
2019
|
14:15
Europe/Amsterdam

Startsein renovatie provinciehuis Zuid-Holland

Het officiële startsein voor de renovatie en verduurzaming van het hoofdgebouw van de provincie Zuid-Holland is gegeven. Gedeputeerde Jeannette Baljeu en Aukje Kuypers (algemeen directeur Kuijpers) tekenden de benodigde contracten.

“Vandaag hebben we samen met de hoofdaannemer Kuijpers de gunning van de renovatie en verduurzaming van ons hoofdgebouw officieel ondertekend. Als provincie staan we voor het behoud van dingen die goed zijn en geven we met deze renovatie het goede voorbeeld. Ik heb het vertrouwen dat we na de renovatie een mooi gebouw voor Provinciale Staten en medewerkers terug krijgen, waar we onze inwoners en partners weer mogen ontvangen”, aldus gedeputeerde Jeannette Baljeu.

Gunning aanbesteding

Onlangs is bekend gemaakt dat de verduurzaming en renovatie van techniek en bouw, inclusief 15 jaar onderhoud, is gegund aan hoofdaannemer Kuijpers die met Kraaijvanger Architects, DGMR en Valstar Simonis een team heeft gevormd.

Duurzaam en energieneutraal gebouw

Het gebouw vraagt om modernisering en de renovatie moet leiden tot een energieneutraal gebouw. Daarmee geeft het project invulling aan de ambitie van de provincie om al haar gebouwen klimaatneutraal te maken. De duurzame renovatie van het provinciehuis sluit aan bij bestaande beleidsdoelen rondom klimaat, zoals de Green Citydeal EnergieRijk Den Haag.

Planning

Het casco ontwerp wordt het komende jaar uitgewerkt, waarbij ook het interieurontwerp wordt geïntegreerd. De renovatie zal na de zomer 2019 starten en wordt begin 2022 afgerond. Naast het ontwerp voor het hoofdgebouw van het provinciehuis werkt het consortium de komende periode ook een plan voor de verduurzaming van de overige panden van het complex uit.