Den Haag ,
17
januari
2019
|
12:30
Europe/Amsterdam

Statenleden aan het woord: Dennis Heijnen (NH)

Samenvatting

Wij hebben een overspannen woningmarkt. Niet alleen in Amsterdam en omgeving. Ook de Kop van Noord-Holland loopt tegen zijn grenzen aan. De afgelopen periode is dat in kaart gebracht. Tot 2040 moeten we 220.000 woningen bouwen om aan de vraag te voldoen. Daarvoor moeten we breed naar oplossingen kijken.

De stad Hoorn biedt bijvoorbeeld veel mogelijkheden en het ligt maar een half uur rijden van Amsterdam. Op dit moment loopt er een grote discussie. Je kunt de steden niet helemaal volplempen. Mag je aan de randen van een stad of dorp bouwen? Dat kan alleen met toestemming van de provincie. Tot nu toe is die toestemming zelden gegeven.

Ook de spreiding van toeristen vraagt om een brede aanpak. Amsterdam en de Zaanse Schans lopen over. Daarvoor werken wij met alle gemeenten samen. Touroperators proberen we ervan te overtuigen dat er meer is in Noord-Holland dan alleen Amsterdam.”

Dennis Heijnen, statenlid CDA voor de provincie Noord-Holland.
Dennis en vier andere statenleden vertellen deze maand over het werk van de provincie. Op woensdag 20 maart zijn de provinciale verkiezingen.